Ο Οδηγός Για Το Πώς Να Χτίσετε Μυϊκή Μάζα Για Την Οποία Θα Είστε Περήφανοι

muscle-building

Αναρωτιέστε πώς να χτίσετε μυϊκή μάζα; Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Ένα πλεονέκτημα που έχετε σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι η δίψα σας για γνώση – αλλιώς, δεν θα βρισκόσασταν εδώ τώρα. Θέλετε να μάθετε πώς να χτίσετε μυς με τον σωστό τρόπο – και μόλις φτάσατε στο σωστό μέρος για να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε. Πολύ βασικό.
Για να δημιουργήσετε ισχυρή, βιώσιμη μυϊκή μάζα, πρέπει να γνωρίζετε ότι σε αυτή τη διαδικασία εμπλέκονται αρκετές φάσεις. Σχετίζονται με τη ζωή σας τόσο μέσα όσο και έξω από το γυμναστήριο.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τις πιο σημαντικές πτυχές του χτισίματος της μυϊκής μάζας.

Υπομονή

Εάν έχετε επισκεφτεί ποτέ μια μεγάλη πόλη ή ζείτε σε μια αυτήν τη στιγμή, δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά για να δείτε έναν τεράστιο ουρανοξύστη, ένα μνημείο ή ένα πάρκο. Όλα αυτά δεν εμφανίστηκαν από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάστηκε χρόνος, δουλειά και πειθαρχία για να χτιστούν. Το ίδιο πρέπει να σκέφτεστε και για το σώμα σας.

Εάν αναρωτιέστε πόσος χρόνος χρειάζεται για να χτίσετε μυς, η απάντηση δεν είναι μια νύχτα. Ακριβώς όπως τα έργα τέχνης χρειάστηκαν κάποιο χρόνο, το ίδιο θα ισχύει και για το σώμα σας. Αλλά πόσο χρόνο; Αυτό εξαρτάται από την ηθική της προσπάθειάς σας και το πόσο αφοσιωμένοι είστε. Αλλά υπάρχουν ορισμένα στοιχεία σχετικά με την προπόνηση που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Οι πρώτες τέσσερις με έξι εβδομάδες μιας νέας ρουτίνας θα αποτελέσουν πρόκληση. Αυτό εάν πρώτη φορά γυμνάζεστε. Αναμένετε να νιώσετε κούραση και αδεξιότητα στις ασκήσεις σας στην αρχή.

Αυτό συμβαίνει επειδή κάνετε κάτι ολοκαίνουργιο για εσάς και το σώμα σας πρέπει να εγκλιματιστεί σε διαφορετικές κινήσεις τις οποίες δεν έχει συνηθίσει. Έτσι, μπορείτε να αναμένετε κάποια αύξηση και μια αλλαγή στη σύνθεση του σώματός σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μόλις περάσετε αυτή τη φάση, όμως, θα έχετε συνηθίσει και θα μπείτε σε έναν ωραίο ρυθμό. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε πιο εξελιγμένες ασκήσεις και να οδηγήσετε το σώμα σας σε αρμονία με την εκγύμναση. Πάντως σίγουρα μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε ποιοτικά αποτελέσματα μέσα σε 8 εβδομάδες από την αρχή της προπόνησης.

Τι ισχύει για την πρωτεΐνη;

Η πρωτεΐνη φαίνεται να είναι η λέξη που σχετίζεται περισσότερο με την απόκτηση μυϊκής μάζας. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πιο σημαντική από τα άλλα μακροθρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή είστε περίεργοι, είναι καλύτερα να απαντήσουμε στο ερώτημα πόση πρωτεΐνη χρειάζεστε για να χτίσετε μυς.

Πρώτον, πρέπει να καταλάβετε γιατί η πρωτεΐνη λαμβάνει τόσης προσοχής. Αυτό προκύπτει από τον σκοπό της μέσα στο σώμα. Σκεφτείτε το αυτό για ένα δευτερόλεπτο. Κάθε κύτταρο του συστήματός σας αναγεννιέται μέσα σε ένα χρόνο. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για να συμβεί αυτό. Χρησιμοποιείται για αποκατάσταση.
Όσο αφορά τους μυς, όταν γυμνάζεστε, σπάτε μικρές μυϊκές ίνες και αυτό προκαλεί πόνο κάθε φορά που γυμνάζεστε συνεχόμενα για μέρες. Αυτό τουλάχιστον θα συνέβαινε αν κάνατε βαριές βυθίσεις.

Εν πάση περιπτώσει, όταν τελειώσετε την προπόνησή σας, χρειάζεστε το σωστό μείγμα θρεπτικών ουσιών αποκατάστασης για να φουσκώσετε και να δυναμώσετε. Η πρωτεΐνη είναι το κύριο υπόστρωμα που ξεκινά αυτή τη διαδικασία. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο περισσότερη τόσο το καλύτερο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αληθινό.
Είστε μόνο ικανοί να αφομοιώσετε 30 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα. Τα υπόλοιπα είτε μετατρέπονται σε υδατάνθρακες και χρησιμοποιούνται ως ενέργεια, αποθηκεύονται ως λίπος ή εξαλείφονται από το σύστημά σας. Δεν υπάρχει λόγος να αναλύσετε την αριθμομηχανή σας για το “πώς να φτιάξετε μυϊκή πρωτεΐνη”, καθώς αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Πάρτε μια λιγότερο επίπονη προσέγγιση. Παρακολουθήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης σας, για παράδειγμα, για τρεις ημέρες. Προσθέστε τα σύνολα σας, διαιρέστε με το τρια, και θα έχετε έναν μέσο όρο. Τώρα προσθέστε 10 γραμμάρια σε αυτό και κάντε αυτό το νέο σας σύνολο.
Διατηρήστε το νέο σύνολο για δύο εβδομάδες και πάρτε μετρήσεις των μυών που θέλετε να χτίσετε πριν και μετά – και κατά προτίμηση εκείνων στα οποία εργάζεστε. Αυτό πρέπει να είναι το λογικό.

Αν παρατηρήσετε αύξηση, αυτά είναι εξαιρετικά νέα! Διατηρήστε την πρωτεϊνική σας πρόσληψη εκεί που είναι. Εάν όχι, προσθέστε άλλα 10 γραμμάρια στο σύνολο σας. Ακολουθήστε το ίδιο σχέδιο και συνεχίστε τον έλεγχο κάθε δύο εβδομάδες μέχρι να φτάσετε σε ένα μέγεθος με το οποίο αισθάνεστε άνετα. Έπειτα λάβετε την ίδια πρωτεΐνη ανά ημέρα.
Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ακούτε όλους αυτούς τους ειδικούς που έχουν διαφορετικές απόψεις, και επίσης δεν χρειάζεται να σημειώνετε αριθμούς σε μια αριθμομηχανή. Δεν είναι εντελώς ακριβείς, ούτως ή άλλως. Είναι μόνο εκτιμήσεις.

Η αλήθεια σχετικά με την άπαχη μυϊκή μάζα

Εάν αναρωτιέστε πώς να χτίσετε άπαχους μυς, μην αναρωτιέστε πια. Πρόκειται να μάθετε τώρα. Αυτή είναι πραγματικά μια πολύ διασκεδαστική ερώτηση. Ο μυς είναι άπαχος! Σίγουρα πάντως δεν αποτελείται από λίπος, άρα μπορεί να είναι μόνο άπαχος.

Όταν οι άνθρωποι λένε ότι θέλουν να χτίσουν άπαχη μυϊκή μάζα, αυτό που πραγματικά εννοούν είναι ότι θέλουν να χτίσουν μυς. Όλα σε αυτό καταλήγουν στο τέλος. Πολύ σπάνια θα πει κάποιος: “Θέλω να φουσκώσω και να αποκτήσω λίπος.” Αυτό δεν είναι υγιές και δεν δείχνει ωραία.

Αλλά αν θέλετε να μπείτε σε τεχνικές λεπτομέρειες, το χτίσιμο μιας άπαχης μυϊκή μάζας είναι η ιδέα της οικοδόμησης μυών απουσία υπερβολικού λίπους. Αυτό σας οδηγεί στο πλήθος ανθρώπων που θέλουν να μάθουν πώς να κάψουν λίπος και να χτίσουν μυς ή πώς να χτίσουν μυς και να χάσουν λίπος. Εάν κοιτάξετε προσεκτικά αυτά τα δύο ερωτήματα, είναι σχεδόν συνώνυμα. Και αυτό που όλοι αυτοί οι άνθρωποι λένε εν τέλει είναι ότι θέλουν να χτίσουν άπαχη μυϊκή μάζα.

Τώρα που αποσαφηνίσαμε την κατάσταση, ας δούμε πώς θα χτίσετε άπαχους μυς, πώς θα χάσετε λίπος και θα χτίσετε μυς και πώς θα χτίσετε μυς και θα χάσετε λίπος ή… με όποια σειρά θέλετε να το πείτε.

Στο τέλος είναι το ίδιο πράγμα, και αρχίζει με την προπόνηση με βάρη. Προφανώς, η προπόνηση με βάρη πρόκειται να σας βοηθήσει να χτίσετε μυς. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που παλεύετε με μια αντίσταση ή ένα φορτίο. Ίσως “παλεύετε” δεν είναι η σωστή λέξη. Αλλά νομίζω καταλάβατε – όταν σηκώνετε βάρη, οι μύες σας επιβαρύνονται και τελικά μεγαλώνουν.

Και εδώ γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Όταν δημιουργείτε μυς μέσω της προπόνησης με βάρη, ο μεταβολισμός σας σε κατάσταση ξεκούρασης αυξάνεται. Αν είστε εντελώς εκτός του τομέα αυτού, ο μεταβολισμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο καίτε θερμίδες. Αν μπορείτε να τον αναζωογονήσετε ενώ είστε σε ηρεμία, τότε θα κάψετε περισσότερο λίπος. Τέλεια!

Ο τρόπος με τον οποίο καίτε λίπος και χτίζετε μυς και από προεπιλογή αποκτάτε άπαχη μυϊκή μάζα, είναι με την προσθήκη καρδιαγγειακής προπόνησης στο μείγμα. Είναι αρκετά αυτονόητο αν το σκεφτείτε.

Η προπόνηση cardio καίει μια υψηλή ποσότητα θερμίδων και λίπους. Από την άλλη, η προπόνηση βάρους δημιουργεί μυς και σας βοηθά να κάψετε λίπος κατά τη διάρκεια του χρόνου ξεκούρασής σας. Σας προσφέρει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την υπερτροφία (αύξηση μυών) και την απώλεια λίπους.

Εάν θέλετε να έχετε ακόμη ταχύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να συνδυάσετε cardio και βάρη στις ίδιες προπονήσεις. Αυτό συχνά αναφέρεται ως κυκλική προπόνηση. Ένας κύκλος είναι μια σειρά από ασκήσεις που συνδέονται μεταξύ τους, με σύντομα διαλείμματα ξεκούρασης μεταξύ τους ή ακόμη και χωρίς διάλειμμα.

Προφανώς, όσο πιο σύντομα είναι τα διαλείμματα, τόσο πιο έντονη θα είναι η προπόνηση. Όμως … θα κάψετε και περισσότερες θερμίδες. Και, όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση, τόσο περισσότερο θα αυξηθεί ο μεταβολισμός σας όταν τελειώσετε. Αφομοιώστε όλες αυτές τις πληροφορίες και χρησιμοποιήστε τες για να χτίσετε άπαχη μυϊκή μάζα.

Βρείτε το εύρος επαναλήψεών σας

Το ερώτημα πόσες επαναλήψεις πρέπει να κάνετε για να χτίσετε μυς πιθανόν να πέρασε από το μυαλό σας, έτσι δεν είναι; Αυτή είναι μια καλή ερώτηση, και εδώ δίνεται μια καλή απάντηση για εσάς.

Ιδανικά, θέλετε να κάνετε αρκετή δουλειά για να πιέσετε έναν μυ και να προκαλέσετε ανάπτυξη. Τα βάρη που χρησιμοποιείτε είναι δευτερεύοντα. Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να κάνετε είναι να αισθανθείτε ότι δουλεύετε, αλλά μη φτάσετε σε μια κατάσταση που δεν μπορείτε να κουνηθείτε. Αυτό είναι ηλίθιο.

Ως γενικός κανόνας, ένα εύρος 8-12 επαναλήψεων θα προωθήσει την υπερτροφία. Έτσι, θα πρέπει να στοχεύσετε σε ένα φορτίο βάρους το οποίο θα είστε σε θέση να σηκώσετε σε αυτό το εύρος επαναλήψεων, διατηρώντας μια καλή φόρμα. Και θα χρειαστεί να κάνετε τουλάχιστον τρία σετ για να έχετε οποιοδήποτε όφελος.

Η καλή φόρμα περιλαμβάνει την κίνηση σε ένα πλήρες φάσμα, χωρίς ταλαντεύσεις σαν μαϊμού και με μια παύση στο μέσο της κάθε άσκησης για ένα δευτερόλεπτο για να αισθανθείτε πραγματικά τη συστολή. Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες επακριβώς και θα χτίσετε μυς.

Ο απίστευτος όγκος

Θα πρέπει να γνωρίζετε μέχρι τώρα πώς να χτίσετε μυϊκή μάζα. Αλλά θέλετε να μάθετε πώς να χτίσετε μυϊκή μάζα γρήγορα; Αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα που αξίζει εκατομμύρια δολάρια. Αν σας ανησυχεί κάτι τέτοιο, πρέπει να είστε ένας από αυτούς τους ανυπόμονους τύπους. Όλα καλά όμως. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Μπορείτε απλά να ενοχλήσετε μερικούς ανθρώπους που δεν θέλουν να σας ακούν να μιλάτε για αυτό όλο το χρόνο.

Εν πάση περιπτώσει, ακούστε πως έχουν τα πράγματα. Προκειμένου να αποκτήσετε όγκο γρήγορα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην προπόνησή σας και τις διατροφικές σας συνήθειες. Ας δούμε πρώτα τις προπονήσεις σας. Τρία σετ των 10 επαναλήψεων με μέτρια βάρη δεν θα σας προσφέρουν κάτι. Πρέπει να βάλετε το πόδι σας στο γκάζι και να σηκώσετε τέτοια βάρη που να σας προκαλούν δυσφορία. Πρέπει να φτάσετε σε ένα σημείο όπου ίσως θελήσετε να τα παρατήσετε. Αλλά μην το κάνετε!

Σε αυτή την περίπτωση, στοχεύστε σε πέντε σετ ή και περισσότερα και χρησιμοποιήστε ένα βάρος που να μπορείτε να σηκώσετε μόνο 5 ή 6 φορές με μια καλή φόρμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκουραστεί αρκετά μεταξύ κάθε σετ ώστε να έχετε ανακάμψει πλήρως και πιέστε πάλι στο επόμενο σετ.
Τέλος, ενσωματώστε όσο το δυνατόν περισσότερες σύνθετες ασκήσεις στη ρουτίνα σας. Οι σύνθετες ασκήσεις, επίσης γνωστές ως ασκήσεις πολλαπλών συνδέσμων, δουλεύουν πάνω σε περισσότερους από έναν μύες και αρθρώσεις ταυτόχρονα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τριπλό.
Γυμνάζετε περισσότερες μυϊκές ομάδες, χτυπάτε περισσότερες μυϊκές ίνες και είστε σε θέση να σηκώσετε περισσότερο βάρος. Αυτό έχει θετική επίδραση στους μυς σας και σας οδηγεί σε ένα γρηγορότερο χτίσιμο μάζας.

Όσον αφορά τη διατροφή σας, πρέπει να τρώτε! Να τρώτε συχνά, καλά, και συμπεριλάβετε τρόφιμα που προωθούν την αύξηση μυών αντί τροφίμων που την εμποδίζουν. Τα τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν περιλαμβάνουν βόειο κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, αυγά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, σπόρους και ξηρούς καρπούς.

Τα τρόφιμα που θα εμποδίσουν την μυϊκή σας ανάπτυξη είναι το άσπρο ψωμί, τα λευκά προϊόντα αλευριού, τα κέικ, τα μπισκότα, τα ανθισμένα κρεμμύδια και οτιδήποτε άλλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή έχει υποστεί επεξεργασία. Παραμείνετε σε καθαρά και φυσικά υλικά και θα προσθέσετε μάζα στο σώμα σας.
Επίσης, κρατήστε την πρόσληψη αλκοόλ στο ελάχιστο. Αυτό όχι μόνο σας προσφέρει κενές θερμίδες, αλλά επίσης διαταράσσει τη φυσική ικανότητα του σώματός σας να παράγει τεστοστερόνη. Χωρίς τεστοστερόνη δεν κάνετε δουλειά.

Σώμα στο σπίτι

Σε περίπτωση που δε βγαίνετε από το σπίτι για οποιοδήποτε λόγο και θέλετε να μάθετε πώς να χτίσετε μυς χωρίς βάρη, είστε τυχεροί. Είναι δυνατό να το πετύχετε με τη σωστή διαδικασία.
Μέχρι αυτό το σημείο, είναι σαφές ότι μπορείτε να χτίσετε μυς με βάρη. Αλλά στην πραγματικότητα, οι μύες σας δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που τους κάνει να δουλεύουν. Το μόνο που ξέρουν είναι ότι δουλεύουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας ως αντίσταση αντί για μπάρες και βαράκια.

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη δημιουργικότητα και χώρος στο πάτωμα. Εάν κάνετε κάμψεις, βυθίσεις χεριών, καθίσματα, εκτάσεις, pull-ups, ποδήλατο για κοιλιακούς και mountain climbers, θα δουλέψετε όλες τις κύριες μυϊκές σας ομάδες χωρίς να σηκώσετε ούτε ένα βάρος!

Σε αυτήν την περίπτωση, ορίστε το εύρος των επαναλήψεων στα σετ σας λίγο υψηλότερα. Βασικά, κάντε πέντε ή έξι σετ μέχρι όσες επαναλήψεις αντέχετε. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον τρόπο που κάνετε τις ασκήσεις σας για να έχετε μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, επιστρέψτε πίσω πολύ αργά ή κρατήστε τον εαυτό σας σε μια θέση όπου πιέζεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάθε επανάληψη. Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος.

Η διατροφή σας θα πρέπει να παραμείνει η ίδια όπως ακριβώς εάν πηγαίνατε γυμναστήριο και σηκώνατε βάρη. Εστιάστε σε καθαρές τροφές και αφήστε το πρόχειρο φαγητό στα καταστήματα ή τα εστιατόρια.

Προσωπική προτίμηση

Αν τρώτε κρέας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κάλυψη των διατροφικών σας αναγκών όταν θέλετε να χτίσετε μυς. Αλλά τι γίνεται εάν δεν τρώτε κρέας και θέλετε να μάθετε πώς να χτίσετε μυς με μια διατροφή vegan; Η απάντηση είναι: Τίποτα το ιδιαίτερο.

Πρέπει απλά να σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε μερικούς κανόνες. Πρώτα απ’ όλα, γνωρίζετε ήδη πώς να αποφύγετε τα ζώα και τα ζωικά προϊόντα. Τώρα απλά πρέπει να σιγουρευτείτε ότι θα αντισταθμίσετε την έλλειψη πρωτεΐνης που έχει προκληθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φάτε υπερβολικές ποσότητες πρωτεΐνης. Απλά πρέπει να λάβετε αρκετή ποσότητα στη διατροφή σας για να κάνετε τους μυς σας ευτυχισμένους και ικανοποιημένους.

Η καλύτερη προσέγγιση είναι να συμπληρώσετε ατελείς πρωτεΐνες στην ημέρα σας και να συμπεριλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πλήρεις φυτικές πρωτεΐνες στη διατροφή σας. Το Edamame, η σόγια, το tempeh, το tofu, τα μούρα goji και το quinoa έχουν όλα πλήρεις πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Αυτές είναι οι ουσίες από τις οποίες δημιουργείται η πρωτεΐνη. Όταν μια πρωτεΐνη είναι πλήρης έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και αυτές είναι οι πρωτεΐνες που προκαλούν την καλύτερη μυϊκή ανάπτυξη.

Εάν λαμβάνετε ατελείς πρωτεΐνες, δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείτε. Μπορείτε ακόμα να προκαλέσετε μυϊκή ανάπτυξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να τις προσθέσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αν φάτε μια σειρά από ελλιπείς πρωτεΐνες σε 24ωρη βάση, θα αναγνωριστούν ως πλήρεις στο σώμα σας, έτσι θα εξακολουθείτε να φτάνετε σε μυϊκή υπερτροφία.

Αυτό όχι μόνο απαντά στο ερώτημα πώς να χτίσετε μυς εάν είστε vegan, αλλά απαντά επίσης στο ερώτημα πώς να συμπεριλάβετε περισσότερες ίνες στη διατροφή σας. Πολλές μορφές πρωτεΐνης vegan έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Αυτή η ουσία είναι σημαντική για την υγεία της καρδιάς και του παχέος εντέρου, και σας γεμίζει επίσης, ώστε να μην καταλήγετε να τρώτε σε υπερβολικό βαθμό.

Χρησιμοποιήστε την κοινή λογική

Σε περίπτωση αμφιβολίας, πάντα να τηρείτε τις βάσεις και να αναζητάτε βοήθεια από τη Μητέρα Φύση. Εάν δουλέψετε σκληρά, χρησιμοποιήσετε αυτό που είναι ακριβώς μπροστά σας και εάν έχετε υπομονή, να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρετε να χτίσετε μυς και θα ζήσετε μια πιο υγιής και ευτυχισμένη ζωή.

Τα συμπληρώματα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε όγκο γρηγορότερα

Ποτέ δεν υποστηρίζουμε τη χρήση στεροειδών στο bodybuilding. Ωστόσο, συνιστούμε τη χρήση φυσικών συμπληρωμάτων για να αυξήσετε τον όγκο σας. Το CrazyBulk προσφέρει ένα ευρύ φάσμα φυσικών συμπληρωμάτων τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη μυών, στη γράμμωση και στη βελτίωση της αντοχής. Το καλύτερο απ’ όλα? Είναι 100% χωρίς παρενέργειες! Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα προϊόντα μας παρακάτω.

Leave a Reply